2008. április 10., csütörtök

SOHO 3. nap - EVS tevékenység és a tanulás

A harmadik nap az önkéntes projektek folyamatát követtük tovább, valamint igen sokat foglalkoztunk a tanulás témakörével.


Reggeli és feltöltő játék. A szokásos forgatókönyv. A harmadik nap reggelén azt játszottuk, mintha mindenkinek lenne egy labdája, és azt pattogtatná. Aztán mikor két személy találkozik "labdát" illetve mozgást cserél. Aztán kezdődtek is a feladatok. Az előző nap a tervezés szakaszában jártunk, amikor is arról tanultunk, melyek a fontos szempontok az önkéntesek kiválasztásánál. Ezen a napon továbbléptünk, és az önkéntes projekt gyakorlati szakaszát szimuláltuk: kicsoportokra oszlottunk és azokon belül is két részre: a küldők és a fogadók csoportjára. Különböző kérdéseket kellett átgondoljunk, ami az önkéntes tevékenységével kapcsolatos. A küldő szervezet az önkéntes felkészítéséről, a fogadó szervezettel való egyeztetésekről, az önkéntessel való kapcsolattartásról kellett gondolkodjon. A fogadó szervezet pedig a küldőkkel való egyeztetéstől kezdve, az önkéntes érkezésével, az első hetek legfontosabb feladataival, a tevékenységekkel, a mentor problémájával, a küldő szervezetnek való visszajelzésekkel, az évközi képzéssel, a tanulástámogatással kapcsolatos kérdéseket kellett átgondolja.



















Ebéd előtt még foglalkoztunk kicsit a saját tanulásunkkal, újra elővettük a tegnapi kérdőíveket, és kitöltöttük a következő részt. Ebéd után tovább foglalkoztunk a tanulás kérdésével. Kipróbáltuk hogyan tanulunk különböző dolgokat, beszélgettünk a tanulási stílusokról illetve arról, hogyan lehet a különböző tanulási stílusú személyeket támogatni a tanulási folyamatokban.

























Este csoportos városnézésre került sor, megnéztük Brassó belvárosának nevezetességeit, majd kimásztunk egyik hegyre egy vendéglőbe, ahol vacsoráztunk és buliztunk egyet.





























Nincsenek megjegyzések: