2008. április 10., csütörtök

SOHO 2. nap - Youth in Action és EVS nap

Az első igazán zsúfolt képzési nap: bevezető, Youth in Action bemutató, Európai Önkéntes szolgálat bemutatója, szervezetek bemutatkozása, hogyan válasszuk a megfelelő önkéntest?

A második nap reggelén elkezdődött az agytágítás. Bemutatkozott a szervező csapat és az előadók, megismertük az önkéntes projektek folyamatát, illetve a képzés szerkezetét, amely ehhez a folyamathoz van igazítva. A képzés folyamán gyakorlatokon keresztül végigkövetjük az előkészítést, gyakorlatba ültetést, értékelést, utánkövetést. A képzés programjának bemutatása után jöttek az ajándékok. Végülis december hatodika volt, Mikulás járás :-) A szervezők mindenkit megleptek egy kis csomaggal.










Az első feladat előtt még játszottunk egy energizer játékot, hogy igazán formába kerüljünk. A feladat során csoportokban kellett megtaláljuk egy-egy mondat szavait, majd a mondatot eljászva bemutassuk a többieknek. Minden mondat az Európai Önkéntes Szolgálattal volt kapcsolatos.










A játékos feladat után következett az első előadás, amely egy központi fontosságú elemről, a tanulásról szól. Ugyanis az önkéntes szolgálat elsősorban egy nagy tanulási tapasztalat, amelyet az önkéntes átél. A tréningeken természetes, hogy nem csak hallunk bizonyos dolgokról, hanem meg is tapasztaljuk őket játékok és gyakorlatok során. Most megismerhettük az önszervező tanuló tulajdonságait, a tanulás megtervezését, kérdőíveket töltöttünk ki.










Délután bemutatót láthattunk az Európai Önkéntes Szolgálatról, majd az előkészítés szakaszának első lépésével kapcsolatos feladatot kaptunk, melynek lényege, hogy meg kellett találjuk a megfelelő önkéntest a leírásban szereplő szervezet projektjéhez.










Estére elkészítettük a szervezeteink bemutató asztalát. A vacsora után a SOHO Galéria keretében mindenkinek volt néhány perce a szervezet bemutatására is.




















Nincsenek megjegyzések: