2008. április 5., szombat

Lütjensee 5. nap - Projektmenedzsment, Interkulturális tanulás, kirándulás Hamburgba

Az ötödik napon csak délelőtt "dolgoztunk". Délután pedig megvolt az első nagy kirándulás Hamburgba.

Délelőtt tovább terveztünk a projektjeinket, mi ugyebár az ifiközpont létrehozását. Úgy tervezetük, hogy miután hazamegyünk szervezünk egy kampányt a helyi médiában, visszajelzünk a szponzoroknak a képzés eredményeiről, és pénzt gyűjtünk tőlük a bejegyzéshez. Egyeztetünk a partnerekkel, majd elkezdjük a bejegyzést, és készülünk a szociológiai kutatásra.

Kávészünet után egy szuper játékot játszottunk: az 5 Trükk kártyajátékot. A játék a windowsban is megtalálható "hearts" játékhoz hasonló volt, 5 asztalnál játszottunk, a győztesek egy nagyobb sorszámú asztalhoz, a vesztesek pedig egy alacsonyabb sorszámú asztalhoz vándoroltak minden kör végén. Szavakban nem lehetett kommunikálni, csak írásban és mutogatással. A játék lényegét most nem mondjuk el, hátha találkoztok még vele, ami fontos, hogy kiváló interkulturális tanulási játék, és nagyon megleptek minket a végén, mikor elárulták, hogy mi is volt a trükk.

Délután egy csodálatos kiránduláson vettünk részt Hamburgban! :-) Városnézés, beszélgetések, láttuk a Városházát, az Alster tavat, a halpiacot, a kikötőt, a TV tornyot, a piroslámpás negyedet délutáni hangulatban :P , és sok hamburgi városrészt, épületeket, életképeket.



































































Nincsenek megjegyzések: