2008. április 5., szombat

Lütjensee 4. nap - Projektmenedzsment és médiaműhelyek

A negyedik napnak csupán két nagy témája volt: délelőtt projektmenedzsmentről tanultunk és az ötleteinkkel dolgoztunk, délután pedig médiaműhelyek keretében videót, hangfelvételt, képregényt készíthettünk.

A délelőtti projektmenedzsment tömbben három témával foglalkoztunk - előadás és kis gyakorlatok segítségével. Diával a fiatalok projektekben való részvételéről (participation) tanultunk. Kiscsoportokban mutattunk be egy rövid jelenetet arról, hogy mit is jelent számunkra a részvétel, mi jut eszünkbe erről a fogalomról. Ezután Dia bemutatta a "részvétel létrája" modellt (Ladder of participation), ismertette a részvétel különböző szintjeit.



















Emiliano a projekt életciklusát mutatta be, majd Ansgarral ismertették hogyan kell elkészíteni a projekt feladattábláját (ütemtervét). Ezután saját csoportjainkban elkészítettük a projektünk feladattábláját. (Küldetés, célok, feladatok; Ki-Mit-Mikorra tábla).



















Számunkra a részvétel fogalmának a megismerése és megértése tűnt a leghasznosabbnak, a másik két témát, főleg a feladattáblát már régóta használtuk a diáktanácsban is. A részvétel létrája viszont nagyon hasznos modellnek tűnt, amit később már pályázatokban is felhasználtunk.

Délután három multimédia műhely közül lehetett választani: képregény készítés, videó készítés illetve hangfelvétel készítése egy rögtönzött stúdióban. A videó témája: "Mi a vicces?" a képregény a tábori képekből állt össze, a hangstúdióban pedig a "We are the world"-öt énekeltük fel.



















A_videót innen tölthetitek le, a dalt pedig innen.

A nap vacsora után a szokásos beszélgetős-táncolós bulival ért véget.

Nincsenek megjegyzések: