2008. április 4., péntek

Lütjensee 2. nap - Elindul a vonat

A második nap a környékkel való ismerkedés, a képzés menetének bemutatása, a csoportmunkák előkészítése, a csapatépítés és a projetkmenedzsment alapok elsajátításának napja volt.

Mivel már mindenki együtt volt, elkezdődhetett a formaságok és gyakorlatias kérdések megbeszélése, a táborhely bemutatása, a feladatok (étkezésnél, takarításnál való segítség) leosztása a csoportok között. Ezután Emiliano bemutatta a képzési programot és az elképzeléseket.










A tegnap esti névtanulás után már lehetett komolyabban is ismerkedni: mindenki készített magáról egy bemutatkozó ponchót, a hátoldalon lehetett kérdéseket írni egymásnak, a második körben pedig találomra feltehettük azokat a kérdéseket egymásnak, ami a társunk ponchójára volt írva. Klassz kis ismerkedős játék, haza is hoztuk az ötletet ;-)











A vonatos hasonlatot folytatva kis papírtáskák és bőröndök formájában mindenki bemutathatta azt, hogy mit vár el a képzéstől, mitől fél illetve mi az amivel személyesen hozzájárul a hét sikeréhez.










Ansgar bemutatta a heti programot és a napi program felépítését, majd ebéd után rátértünk a projektmenedzsment blokk első lépésére: kiscsoportokban megpróbáltuk lerajzolni, hogy mit is jelent számunkra a "projekt".



















Délután legnagyobb részét a szervezetek bemutatkozásának vására töltötte ki. Mi már előző nap el tudtuk készíteni a bemutatkozónkat, így könnyebb dolgunk volt. Aztán úgy másfél óra állt rendelkezésünkre, hogy megismerkedjünk a különböző országokból érkezett egyesületek tevékenységeivel.










Vásár után szabadtéri csapatépítő játékokat játszottunk, aztán az esti (a nemzetközi programokra jellemző) interkulturális estre készülhettünk, ahol minden ország bemutatkozott és hozott magával jellegzetes ételt és italt. Utána természetesen szabadidős tevékenységek, ki meddig bírta.





















Nincsenek megjegyzések: