2008. április 1., kedd

Lütjensee 1. nap - Ismerkedés

Az első nap már majdnem házigazdaként fogadtuk a többieket :-)

Új helyeken az a plusz egy nap is otthonosabb hangulatot jelent. A nap folyamán folyamatosan érkeztek ki a három fős csoportok, és elkezdődött az első igazi interkulturális élményünk. Olaszok (még első nap este), belgák, észtek, portugálok, magyarok, németek, máltaiak, lettek és mi - hivatalosan románok.

A délutáni üres időt kihasználva meg is kaptuk az első feladatot. A második nap sorra kerülő szervezeti bemutatkozóhoz kellett elkészítsük a szervezetünk bemutatkozóját. Arra már nem emlékszem, de lehet, hogy akkor találtuk ki a szervezetünk nevét (mivel hivatalosan az Esély Alapítvány nevében pályáztunk) illetve megszületett a logónk ötlete is. Aztán elkészítettük a logónkat csomagolópapír nagyságban, és kész is voltunk ;-)



















Estére megérkezett mindenki, és megtörtént a hivatalos megnyitó is: A party szobát hangulatosan előkészítették, és a képzéssorozat metafóráját a pumpálós vasúti szerelvényt játszottuk el, volt mozdonyvezetőnk, kazánfűtőink, első-osztály teával és keksszel, másodosztály illetve a munkásosztály, akik adták/adtuk a vonat hangját és mozgását. Megtudtuk, hogy a képzés során mindenki minden osztályt végig fog próbálni és ez így van rendjén, néha dolgozni kell, néha figyelni, néha a lazulás is megengedett.

A megnyitó után névtanulós-ismerkedő esttel fejeztük be az első nap hivatalos programját. Ezt követően szabad beszélgetések, kártyajátékok, lazulás. A kártyázás külön élmény volt, igazi rejtőjenős helyzet: egy belga, egy német, egy magyar, egy portugál (aki angolul sem beszélt), már csak az oroszsaláta hiányzott az asztal közepéről.


Nincsenek megjegyzések: