2008. április 13., vasárnap

Communitas pályázatok

Két pályázatot adtunk be a Communitas Alapítvány tavaszi kiírásaira.

Március eleje volt a határidő a Communitas Alapítvány különböző szaktestületeinél. Mi két pályázatot adtunk le, egyet az ifjúsági egyet pedig a sport szaktestülethez.

EGYIK önkéntes hétvége és műhelytábor
Térségünkre jellemzõ, hogy viszonylag kevés fiatal vesz részt a tevékenységek szervezésében, õk rendszerint több szervezetnél is tevékenykednek.A programunk fõ célja, hogy új fiatalokat vonjunk be az egyesület életébe, olyan középiskolás fiatalok jelentik a célcsoportunkat, akik eddig még nem vettek részt aktívan egyetlen ifjúsági szervezet életében sem. Célunk egy olyan hétvégi rendezvény szervezése, amely vonzóvá teszi a fiatalok számára az ifjúsági szervezetekben való tevékenységet.
A hétvége tevékenysége a következõ elemekbõl áll:
  • játékos ismerkedés, csapatépítõ foglalkozások
  • a szervezet tevékenységének bemutatása, fényképvetítések, élménybeszámolók a különbözõ nemzetközi projektekrõl, amelyeken egyesületünk tagjai részt vettek
  • a Youth in Action program bemutatása, a fiatalok érdeklõdésének felkeltése a különbözõ lehetõségek iránt
  • beszélgetések, viták a fiatalok problémáinak felszínre hozása érdekében, bátorításuk, hogy a problémák megoldásáért kezdeményezzenek, tegyenek
  • képzés-szerû kiselõadások projektmenedzsmentrõl, pályázatírásról, annak érdekében, hogy megmutassuk az ötletek megvalósításában rendelkezésre álló eszközöket.
A hétvégén 5 régebb óta tevékenykedõ és 15 új fiatal vesz részt, akikkel 2 csoportvezetõ foglalkozik. A hétvége eredményeként 20 fiatal fog megismerkedni a szervezeti élettel és a különbözõ lehetõségekkel. Továbbá szeretnénk hogy legalább 8 új aktív taggal bõvüljön egyesületünk.

EGYIK Tavaszi Teremfoci Kupa
A sport szaktestülethez a nemrég alakult teremfoci csapatunk számára pályáztunk. Szeretnénk egy teremfoci kupát szervezni, amely lehetőséget ad a fiataloknak a sportolásra, ugyanakkor az egyesület céljait is népszerűsíti.

A kupát május folyamán szeretnénk megszervezni a gyergyószentmiklósi sportcsarnokban.


Nincsenek megjegyzések: