2008. június 16., hétfő

Megtaláltuk az Ifjúsági Központ lehetséges helyszínét!

Május 23-án adták át Gyergyószentmiklóson a Közösségi Információs Pontot. Az Önkormányzat és a Távközlési és Informatikai Minisztérium együttműködésében, a minisztérium Tudásalapú Gazdaság programja keretében a Városi Könyvtár emeletén bútoroztak be és szereltek fel két termet számítógépekkel. A felszerelés megérkezett, azonban a Közösségi Információs Pontot még meg kellene tölteni tartalommal is. Civil szervezeti partnerre van szüksége az önkormányzatnak, aki délután is tevékenységeket szervezne, később pályázna programokra, fejlesztésre. A projekt koordinátorával, Csuszner Ferenczcel való beszélgetés során kiderült, hogy sok dolgot tudnánk közösen megvalósítani. A Városi Könyvtár igazgatónőjével Bákai Magdolnától pedig megtudtuk, hogy a könyvtár épületének bővítését tervezik, nagyon örülnének, ha ebben az ifjúsági egyesületünk is partner tudna lenni, és akár az ifjúsági központot is létrehozhatnánk itt.

A Tudásalapú Gazdaság program keretén belül Gyergyószentmiklós Önkormányzata is pályázott Közösségi Információs Pont létrehozására. Ennek eredményeként május 23-án nyitották meg a Városi Könyvtár emeletén létrehozott létesítményt. A Fény TV híradójának részletéből többet is megtudhattok erről a projektről.



Csuszner Ferivel arról beszélgettünk, hogy az infrastruktúra rendelkezésre áll, azonban sok programra van szükség, ami kitöltené tartalommal az infopontot. Az önkormányzatnak szüksége van egy civil szervezetre, aki ebben partner lenne. Mivel nekünk székhelyre és találkozási helyre van szükségünk, az ifjúságkutatás koordinálásakor is hasznos lehet egy erőforrásközpont, az ifiműsor szerkesztésekor is használni tudnánk a számítógépeket, nagyon vonzónak tűnt az az ötlet, hogy mi legyünk az az egyesület, aki ebbe a partnerségbe beszáll.

Közben Bákai Magdikával, a könyvtár igazgatónőjével is beszélgettünk erről az ötletről. Neki is nagyon tetszett, és elmondta, hogy szeretné bővíteni a könyvtár épületét, manzárdot létrehozni, még egy lépcsőházat, az alagsort kiépíteni; így lehetőség lesz arra, hogy a közösségi információs pontot és az egyesület székhelyét bővítsük, akár az udvarban is építkezhetnénk, ezáltal hosszútávon akár az Ifjúsági Központot is létrehozhatnánk.

Ez a helyszín már csak az előző napi beszélgetéshez is illik, hiszen itt lehetőség van arra, hogy kicsiben indítsuk el a tevékenységünket, és fokozatosan bővítsünk.

Most már csak az új önkormányzat létrejöttét kell megvárjuk, szeretnénk egy együttműködési szerződést kötni, áthelyezni a székhelyünket ebbe a helyiségbe és közös programokat megvalósítani.

Nincsenek megjegyzések: