2008. augusztus 2., szombat

Pump Your Project - Gyergyószentmiklós

Június 20-26 között nemzetközi képzésnek adott otthont városunk, ekkor szerveztünk ugyanis a "Pump Your Project" képzéssorozat befejező képzését a csiky-kerti Szent Benedek Tanulmányházban.

Lassan megérkezett június és a leveleink végén a "találkozunk jövő héten" búcsúzás. Karácsony óta tudjuk, hogy mi leszünk az utolsó képzés házigazdái, mégsem szoktuk meg teljesen a gondolatot. Több mint 18.000 eurós költségvetés, két napig folyamatosan érkező résztvevők: Kolozsvárra, Bukarestbe, Gyergyóba; a logisztikai kihívások, a napi programok megszervezése, a költségvetés és az elszámoláshoz szükséges papírok figyelése mind ránk várt. Na és természetesen az újratalálkozások és az ismerkedések, a képzési programok és az esti barátkozások.

Egyesületünk, az "Esély Alapítvány" jogi hátterének segítségével pályázott (akkor még nem voltunk bejegyezve), sikeresen. A záró képzés témája a kiértékelés, a fiatalok részvételének segítése, a csoportsegítés, multimédiás készségek fejlesztése, közös projektek kitalálása.

Sajnos a belga és a lett csapat időközben kiesett, a belgáknak megszűnt az ifjúsági szervezetük, a letteknél a csapat bomlott fel, így két induló projekttel kevesebben érkeztünk meg Gyergyóba. A két csoport kiesésével lehetőség nyílt arra, hogy helyettük gyergyói illetve hargita-megyei fiatalok jöhessenek el a képzésre.

Az elkövetkező napokban majd igyekszünk összefoglalni a napi eseményeket és közzé tenni itt a blogon.

Addig is mutassuk meg, hogy kinek köszönhetjük a képzés megvalósítását. És ő nemmás mint a finanszírozónk a Youth in Action program.

Nincsenek megjegyzések: